Het verhaal over onze allermooiste dag

Hoe is het idee ontstaan om een kinderboek te gaan schrijven?
Charlie was een bijzonder kindje, maar voor Colin was het “gewoon zijn kleine broertje”. Hij speelde op zijn eigen manier met Charlie en las graag het boekje “Raad eens hoeveel ik van je hou” voor.

Colin kent dat boekje uit zijn hoofd, want echt lezen kon hij natuurlijk nog niet. Hij maakte grote gebaren bij het voorlezen, het leek bijna een show. Charlie vond het fantastisch en zat altijd lachend naar Colin te kijken vanuit zijn wipstoeltje.

Toen dacht ik, hoe leuk zou het zijn als Colin een boekje over ons gezin zal voorlezen aan Charlie. Over de mooiste dag die wij met z’n allen hebben beleefd. Een boekje met alle leden uit ons gezin, met ons “Weltrusten – liedje” erin. Dat werd mijn doel. Mijn wens… iets wat ik wilde bereiken.

Ik ben trots op het eindresultaat van het boekje. Dankbaar ben ik dat ik dit boek heb kunnen laten maken en drukken. Verdrietig ben ik, dat Charlie er niet meer is om aan voor te lezen… De tijd heeft ons ingehaald.

Charlie & de onzichtbare schat
In het boek gaan Charlie en zijn familie en vriendjes op zoek naar de schat. Ondanks dat ze de schat niet vinden hebben ze een leuke dag.

Het vinden van de schat was het doel, zodat zij een wens konden doen, maar de reis ernaartoe bleek de grootste schat. Een schat vol mooie herinneringen… Dat maakte een wens doen helemaal overbodig.

Geluk zit in kleine dingen, geniet van de reis.
Het idee achter het verhaal in ons kinderboek is dat je geluk kunt vinden in kleine dingen in het leven. Soms is niet het einddoel wat jou gelukkig maakt, maar de reis ernaartoe. Vergeet niet te genieten van de reis en spaar fijne momenten voor de mooiste herinneringen.

Het “Welterusten liedje”
Aan het einde van het boek zingen wij ons “Welterusten liedje” de tekst van dit liedje hebben wij zelf verzonnen maar de melodie is op het intro nummer van de serie ‘De Luizenmoeder’ het bekende liedje ‘Hallo allemaal’. (Mocht je dit lied niet kennen, klik hier)

Onze allermooiste dag
Het verhaal van Charlie & de onzichtbare schat is gebaseerd op onze mooiste dag als gezin van 5.
Een dag waarop de kleine dingen, de mooiste herinneringen zijn geworden.

Deze dag hebben wij beleefd tijdens ons verblijf op Safari Resort Beekse Bergen ter ere van Colin zijn 4e verjaardag.

Op deze dag zat eigenlijk écht van álles tegen. Je herkent het vast wel, je laat ‘s ochtends je kopje koffie op de grond vallen, gooit per ongeluk de melkpoedertoren om, Colin giet zijn jus d’orange niet ín zijn mond maar ernaast… en toen was het nog niet eens 8 uur.

Het regende pijpenstelen. Gaat het zó’n dag worden? Dachten wij. Maar spoiler, het werd een geweldige dag met de mooiste herinneringen.

Na het ontbijt in onze tijger pyjama’s zijn we ons gaan aankleden en toen we de deur uit stapten… ja wel! Het zonnetje begon te schijnen! Alsof het ons gegund was!

We besloten op een missie te gaan, naar het bovenste puntje van het safaripark lopen en op zoek naar de bootsafari en dan terug met de boot.

Na 1,5 uur lopen (en dieren kijken natuurlijk) kwamen we aan bij het vertrekpunt van de boot. Je raadt het al, de boot nét gemist! We hebben gezwaaid, als een boer met kiespijn. Ofzo. Want de boot zou pas 2 uur later weer gaan. Tja, vertel dat maar eens aan een enthousiaste, stuiterende, “ik-ben-kapitein” – Colin. Dat zou dus gewoon terug lopen worden…

Maar, er was een gigantisch springkussen. Dat maakte de teleurstelling van het missen van de boot een beetje goed. Het zonnetje scheen, life was good. Tot Marc even patat/friet (kies zelf maar) ging halen en… Colin uit het klimrek viel, huilen, Charlie wilde slapen maar overprikkeld was, jammeren. En Connor honger kreeg, krijsen. Handen tekort. De minuten leken uren te duren en het was even alsof Marc patat/friet op de maan aan het halen was…

Eenmaal terug in de chaos was de rust snel terug gekeerd. Colin was blij met zijn frikandel, Charlie deed een middagdutje in zijn wagen en Connor was weer een blije baby na zijn flesje melk. De buikjes waren weer gevuld en vol goede moed begonnen we aan de (lange) terugtocht.

Na een verkeerde afslag hebben we bijna 3 uur terug gelopen. Maar het was een geweldige wandeling, we keken onze ogen uit. Colin onder de indruk van alle wilde dieren, Charlie was relaxed en lachte iedereen tevreden tegemoet en Connor (2,5 maand) bracht grotendeels slapend door in de draagzak.

We hebben gelachen, beetje gehuild vanwege de pijn aan onze voeten, we maakten foto’s, genoten met volle teugen en sloten proostend met champagne de dag af op het terras naast de neushoorns.

‘s Avonds voor het slapen vroeg ik aan Colin: “Vond je het heel erg dat we de boot gemist hadden? Misschien kunnen we morgen kijken of het wél lukt.”

Waarop hij heel schattig zei: “Nee joh mama, er was toch een springkussen! Dit was echt de áller leukste dag!”

Dat vond ik stiekem ook.

Charlie & de onzichtbare schat

Het boek is gebaseerd op een van onze mooiste dagen als gezin van 5, een dag met een gouden randje, een dag waarop kleine dingen, de mooiste herinneringen zijn geworden.

Ons boek: Charlie & de onzichtbare schat is vanaf nu te bestellen voor € 19,95 inclusief Charlie’s Gelukshangertje!

Verkrijgbaar vanaf 2 april 2024.

Daarnaast maak je kans op een geweldige prijs namelijk maar liefst 5 entreekaarten voor Safari Park Beekse Bergen!

Charlie’s kinderboek

Charlie & de onzichtbare schat
Het verhaal gaat over het kleine, bijzondere leeuwtje Charlie en zijn familie. De familie ‘van Leeuwen’.

Het is een mooie dag en aan de horizon is een prachtige regenboog te zien.
Volgens het oude geheim moet onder de regenboog een schat te vinden zijn…
Wie deze schat vindt, mag een wens doen!

Het bijzondere leeuwtje Charlie gaat samen met zijn familie en vrienden op avontuur, op zoek naar de schat.

Wie zal de schat vinden?

Het verhaal van Charlie & de onzichtbare schat is gebaseerd op een van onze mooiste dagen als gezin van 5, een dag met een gouden randje, een dag waarop kleine dingen, de mooiste herinneringen zijn geworden.

Verkrijgbaar vanaf 2 april 2024.

Charlie’s Memoires

Het dagboek dat ik heb bijgehouden voor en over Charlie zal worden uitgebracht in e-book vorm. ‘De Memoires van Charlie’. Het boek zal naar alle waarschijnlijkheid verschijnen op 19 juni, de sterfdatum van Charlie.

Verkrijgbaar voor € 7,95

Per verkocht e-book doneren wij € 5,00 aan Stichting Hartekind.